Jouko Mansnerus


Jouko Mansnerus opiskeli Sibelius-Akatemiassa, Rooman Santa Cecilia -konservatoriossa sekä Ruotsin Radion musiikkikoulussa Edsbergissä, missä hän suoritti kamarimusiikki- ja solistidiplomit korkeimmalla arvosanalla 1973/1974 prof. Endre Wolfin oppilaana. Jouko Mansnerus on toiminut äänenjohtajana Helsingborgin, Ruotsin Radion sekä Yleisradion sinfoniaorkestereissa. Vuosina 1982-2008 hän toimi alttoviulunsoiton lehtorina Sibelius-Akatemiassa. Tämän jälkeen Jouko Mansnerus oli kolmen vuoden ajan Pietarsaari Sinfoniettan alttoviulisti sekä kamarimusiikin lehtori ammattikorkeakoulu Noviassa. Jäätyään eläkkeelle hän toimi vielä useita vuosia Vaasan kaupunginorkesterin alttoviulun varaäänenjohtajana.   

Jean Sibelius -kvartetin jäsenenä 1980-88 Jouko Mansnerus on kiertänyt eri puolilla maailmaa ja on sen lisäksi soittanut kamarimusiikkia lukuisissa kokoonpanoissa. Orkesterisolistina hän on esiintynyt Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Virossa.

Jouko Mansnerus on toiminut Suomalaisen Kamariorkesterin ja Suomalaisen barokkiorkesterin äänenjohtajana ja on periodisoittimia käyttävän Rantatie-kvartetin alttoviulisti. Hän soittaa myös keskipohjalaisessa Barocco Boreale -barokkiorkesterissa.