Ohjelmisto

TAMPEREEN ALTTOVIULUKILPAILUN 2017 OHJELMISTO

Kilpailu jakautuu A) alkukilpailuun, B) välikilpailuun ja C) loppukilpailuun. Alkukilpailun teokset ja loppukilpailun kohdan C.1. konsertto ON ESITETTÄVÄ ULKOA.

A. Alkukilpailu 23.-24.9.2017

A.1 Max Reger: Kaksi kontrastoivaa osaa yhdestä sarjasta op. 131D

A.2 Georg Philipp Telemann: Yksi vapaavalintainen fantasia 12 soolofantasiasta TWV 40:14-25

A.3 Bartolomeo Campagnoli: Kapriisi nro 17 e-molli (Teema ja variaatiot)

Kilpailija muodostaa annetuista teoksista n. 15 minuutin kokonaisuuden, jossa kahden Regerin osan lisäksi sekä Telemann että Campagnoli kuullaan kokonaan. Kilpailijan tulee itse määritellä kuultavat kertaukset tasapainoisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

B. Välikilpailu 25.-26.9.2017

B.1 Vapaavalintainen, 40-50 min kestävä resitaaliohjelma, jossa musiikkia pianon kanssa vähintään     30 min. Ohjelmaan tulee sisällyttää yksi Tampereen Musiikkiakatemian sävellysopiskelijoiden kilpailua varten säveltämistä 5 uudesta teoksesta alttoviululle ja pianolle. Teosten nuotit ovat saatavilla pdf-tiedostoina Suomen alttoviuluseuran alttoviulukilpailu-internetsivustolla             (www.suomenalttoviuluseura.fi)

C. Loppukilpailu 28.-29.9.2017

C.1 Toinen seuraavista konsertoista Tampere Filharmonian (joht. Janne Nisonen) kanssa:

Franz Anton Hoffmeister: Konsertto D-duuri

tai

Carl Stamitz: Konsertto D-duuri op. 1

C.2 Matthew Whittallilta kilpailua varten tilattu trio alttoviululle, huilulle ja harpulle.

Tiedustelut Lilli Maijala (lilli.maijala@uniarts.fi)