Diemut Poppen


 

Diemut Poppen on yksi sukupolvensa kysytyimpiä alttoviulutaiteilijoita ja pedagogeja. Hän on opiskellut Saksassa, USA:ssa ja Ranskassa esim. Yuri Bashmetin, Kim Kashkashianin, Bruno Giurannan, Hariolf Schlichtigin ja Peter Schidlofin oppilaana. 

Poppen on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona ympäri maailmaa, esimerkiksi festivaaleilla sellaisten nimien kuin C.Abbado, A.Schiff, G.Kremer, T.Mörk, L.Kavakos, N.Gutman ja A.Chaushian kutsumana.

Diemut Poppen on tehnyt yhteistyötä solistina esimerkiksi Heinz Holligerin, Frans Brüggenin ja Claudio Abbadon (Carnegie Hall, New York) kanssa. Hän on vastaanottanut Eurooppalaisen musiikkipalkinnon (European Music Prize). Tällä hetkellä hän toimii professorina Detmoldissa, Madridissa (Escuela de Musica Reina Sofia) ja Zürichissä (Zürcher Hochschule der Künste). Hän on ollut useiden musiikkifestivaalien johtotehtävissä, tällä hetkellä hän luotsaa esimerkiksi Cantabile Festivalia Lissabonissa ja Rigi Musiktagenia Sveitsissä.

Diemut Poppen oli vara-äänenjohtajana Lucerne Festival Orchestrassa (johtajana Claudio Abbado), sekä äänenjohtaja ja perustajajäsen The Chamber Orchestra of Europessa.

Poppenin repertuaari on poikkeuksellisen laaja. Se käsittää kaiken klassisesta alttoviulu- ja kamarimusiikkiohjelmistosta uuteen musiikkiin. Hän on innoittanut useita nykysäveltäjiä ja kantaesittänyt lukuisia sooloteoksia alttoviululle. Diemut Poppen on levyttänyt mm. Deutsche Grammophonille, Capricciolle, Live classicsille, EMI:lle, Tudorille, sekä Ondinelle.