Anna Kreetta Gribajcevic


Hampurin musiikkikorkeakoulun alttoviulunsoiton professori Anna Kreetta Gribajcevic esiintyy säännöllisesti niin kamarimuusikkona kuin solistinakin sekä opettaa mestarikursseilla ympäri Eurooppaa. Yhteistyökumppaneista mainittakoon Lontoon Philharmonia-orkesteri, Hamburger Symphoniker, Radion sinfoniaorkesteri ja Tapiola Sinfonietta sekä festivaaleista useiden kotimaisten lisäksi Juventus- ja Consonances-festivaalit Ranskassa sekä Moritzburg Festival Saksassa. Aiemmin Gribajcevic on toiminut Sinfonia Lahden ja Turun filharmonisen orkesterin sooloalttoviulistina, sekä samassa tehtävässä vierailijana mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, Suomalaisessa Kamariorkesterissa ja Avanti!ssa.

Gribajcevic on kantaesittänyt useiden suomalaisten säveltäjien teoksia. Kalevi Ahon alttoviulukonserton levytys BIS-levymerkille sai useita koti- ja ulkomaisia palkintoja. Romantiikan ajan alttoviulu-piano-sonaatteja sisältävä levy pianisti Oliver Triendlin kanssa ilmestyi vuonna 2015 TYXart-levymerkille. Gribajcevic myös toimii Lohjalla vuosittain järjestettävän Omenapuun varjossa -kamarimusiikkitapahtuman taiteellisena suunnittelijana.

Anna Kreetta Gribajcevic opiskeli alttoviulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa Matti Hirvikankaan sekä Saksassa Diemut Poppenin ja Kim Kashkashianin johdolla.

Hänen instrumenttinsa on Vincenzo Postiglione -alttoviulu n. vuodelta 1860.

 

Anna Kreetta Gribajcevic